Archive for június, 2011

Jó választás az EVOBIKE felszerelés

 

Jól vizsgáztak az Evobike Ortlieb táskái. Rengeteg holmit fért beléjük, erős masszív táskák. Ami nagyon nem elhanyagolható egy túrázó számára, hogy pillanatok alatt fel-és lepattinthatóak. Fanninak egy pár Front-Roller City táskája van, ami teljesen gyerek barát. Nagyon könnyű és könnyen kezelhető. Sajnos vagy szerencsére a vízállóságát nem tudtuk tesztelni, mert végig nagyon szép időnk volt. Ezt majd legközelebb, bár véleményem szerint nincs szüksége különösebb tesztelésre, csak az anyagát nézve is biztos, hogy tökéletesen vízállóak.

A Rainlegs eső védőt ezen az úton, szintén a fent említett okok miatt nem használtuk, de korábban volt már hozzá szerencsénk. Nagyon könnyű és gyors a használata. Egyszerűen csak a derekunkra övként felcsatoljuk, és eső esetén kitekerjük. Nem ázunk agyon, amíg „beöltözünk” vízállónak. Mellesleg véd a szél ellen is és a térdében található zselés réteg miatt, védi a térdízületet. És tényleg vízálló!

A Water Bag vízszállítóról is csak jókat tudok mondani. A 4 literes változatát választottuk, ami elégnek is bizonyult. Az út folyamán kulacsainkból ittunk, este pedig az utolsó vízlelő helyen feltöltöttük, így a táborban mindig volt elegendő vizünk. Elég volt az iváson kívül, a főzéshez és a mosakodáshoz is.

Mindig sok gondom volt a pedálokkal, mielőtt ki nem próbáltam az Exustar Féloldali Patentpedált. Már több mint két hónapja használom és letekertem vele 2000 km-t, de eddig semmi probléma nem merült fel. Egy erős, megbízható pedálról van szó, ami nem megy tönkre pár száz km után.

Van még egy Cyclaire kompakt pumpánk, amit nem tudtunk tesztelni, mert szerencsére nem volt rá szükség. Ami nagyon megtetszett benne, hogy könnyű és kis helyen elfér, valamint akár a puszta kellős közepén is, 8 bar nyomásig is fel lehet fújni a kereket. Nem mondom, hogy majd legközelebb teszteljük, mert nem szeretnék defektet, de azért elvisszük mindenhová, mint az esernyőt, elijesztés képen.

Nem bántuk meg a választást!

 

Bővebb leírást találsz a felszerelések menüpont alatt, illetve az Evobike oldalán.

 

Budapest-Szeged, avagy Árpiékkal a magyarországi szakaszon

 

… és a részletek 

 Olvass tovább…

Gyerekszem: Budapest-Szeged Árpiékkal

 

Első nap ‎75 km

Szombat reggel a Hősök terén találkoztunk Árpiékal és a többiekkel. Készítettek egy csoportképet, majd elbúcsúztak és Árpi térképe után elindultunk.
Olvass tovább…

Budapest-Szeged, avagy Árpiékkal a magyarországi szakaszon

 

 

Ma elindultunk, idei első nagyobb túránkra, ami már a jövő évi londoni kirándulásunk egyik felkészítő állomása. Zitát és Árpit kísérjük el Szegedig.  A pontos útvonalat megnézhetitek Árpeszék oldalán:

http://360fokbringa.hu/hu/elozmenyek/az-elso-negy-nap-pontos-turaterve-%e2%80%93-csatlakozz-hozzank-programajanlo-a-punkosdi-hosszuhetvegere#more-902

Nem lesz könnyű menet, legalább is Fanninak, mivel az utóbbi időben elhanyagolta a tekerést.

Olvass tovább…

Indulásig hátralévő idő:
Loading...
június 2011
H K S C P S V
« máj   júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Kövess a Facebookon is!