Felszerelés

 

Minden túra, – legyen az gyalogos, motoros, vízi vagy kerékpáros, pár órás vagy több hónapos -, fontos része a megfelelő felszerelés kiválasztása. Ha felszerelésünk megfelelő, úgy minimális lesz annak a veszélye, hogy külső okok (pl. időjárás) miatt kell majd visszafordulnunk. Nem mindegy milyen a ruházatunk, milyen sátorban alszunk, milyen kiegészítőket használunk és nem utolsó sorban, mindezt miben szállítjuk.

Mi szerencsére nem sokat keresgéltünk, mert hamar rátaláltunk az Evobike-ra, ahol minden minőségi felszerelés megtalálható.

Így választottuk ki az Ortlieb táskáit:

  

  

Back-Roller City

 

 

Hátsó kerékpáros táska, gördítős lezárással. Bevezető modell az Ortlieb kerékpáros táskák terén. QL1 rögzítőrendszerrel felszerelt. Maximum 16 mm átmérőjű csomagtartócsövek számára alkalmas. PVC borítású poliészter anyagú, nagyméretű fényvisszaverőkkel oldalt. Párban kapható, piros-fekete színben. 5 év garancia jár hozzá, az Ortlieb többi táskájához hasonlóan! Opcionális kiegészítők (külön kaphatók): hordozórendszer, külső zseb (S-es méretű), kicsi belső zseb.

Az új Front & Back-Roller City nagyobb rugalmasságot nyújt a városi kerékpározóknak, még ha nincsenek is a szabadban. Az első és hátsó csomagtartók mindkét oldalán használhatóak, de akár egyedüliként is. A táska oldalán lévő erős fényű 3M Scotchlite Material fényvisszaverők nagyobb biztonságot adnak a közlekedésben. Legfőbb előnye: a városi táskák nem igényelnek szerelést. Az innovatív QL1 rögzítő rendszert könnyű használni, a táska egyetlen kattintással a csomagtartóhoz rögzíthető.

Az első használat előtt a QL horog távolságot beállíthatod a 3. számú Allan kulccsal és már indulhatsz is. És ha többet akarsz, megkapod: a megfizethető alapcsomag számos kiegészítővel bővíthető. Mindkét modell élvédőkkel van ellátva, melyen az ORTLIEB csomagtartó rendszer rögzítésére használt lyukak találhatók. Vállpánt is kapható kiegészítőként.

 

További jellemzők

 • továbbfejlesztett, alacsonyabb rögzítőrendszer
 • alkalmas max. 16 mm átmérőjű csomagtartócsövek számára
 • 8 és 11 mm-es csövekhez való illesztőelemet tartalmaz
 • használható külön-külön és párban is
 • könnyen tisztítható

 

 

Front-Roller City

 

 

 

Első vagy hátsó kerékpáros táska, gördítős lezárással. Ideális gyerekeknek vagy kisebb kerékpárokhoz. Bevezető modell az Ortlieb kerékpáros táskák terén. QL1 rögzítőrendszerrel felszerelt. Maximum 16 mm átmérőjű csomagtartócsövek számára alkalmas. PVC borítású poliészter anyagú, nagyméretű fényvisszaverőkkel oldalt. Párban kapható, csak piros-fekete színben. 5 év garancia jár hozzá, az Ortlieb többi táskájához hasonlóan! Opcionális kiegészítők (külön kaphatók): hordozórendszer, külső zseb (S-es méretű), kicsi belső zseb.

Az új Front & Back-Roller City nagyobb rugalmasságot nyújt a városi kerékpározóknak, még ha nincsenek is a szabadban. Az első és hátsó csomagtartók mindkét oldalán használhatóak, de akár egyedüliként is. A táska oldalán lévő erős fényű 3M Scotchlite Material fényvisszaverők nagyobb biztonságot adnak a közlekedésben. Legfőbb előnye: a városi táskák nem igényelnek szerelést. Az innovatív QL1 rögzítő rendszert könnyű használni, a táska egyetlen kattintással a csomagtartóhoz rögzíthető.

Az első használat előtt a QL horog távolságot beállíthatod a 3. számú imbusz kulccsal és már indulhatsz is. És ha többet akarsz, megkapod: a megfizethető alapcsomag számos kiegészítővel bővíthető. Mindkét modell élvédőkkel van ellátva, melyen az ORTLIEB csomagtartó rendszer rögzítésére használt lyukak találhatók. Vállpánt is kapható kiegészítőként.

 

További jellemzők

 • továbbfejlesztett, alacsonyabb rögzítőrendszer
 • alkalmas max. 16 mm átmérőjű csomagtartócsövek számára
 • 8 és 11 mm-es csövekhez való illesztőelemet tartalmaz
 • használható külön-külön és párban is
 • könnyen tisztítható
 • használható első vagy hátsó csomagtartóként
 • ideális gyerekeknek vagy kisebb kerékpárokhoz

 

  

Motoros száraztáska – Classic

 

 

 

A helyes választás egy távolsági utazó számára! Az erős és ellenálló motorkerékpáros táska nagy teherbírású termékekhez könnyű kezelni és gyors megnyitni. Könnyen rögzíthető a csomagtartón, és jellemzi egy fül és eltávolítható heveder a kényelmes szállításért. Ez a csomag PD 620 és PS 490 nagy minőségű szövet egyesítésével készült. Kötelező hosszú időtartamú túrákhoz! Összetekerhető egy kicsi csomaggá a holt szezonra való tároláshoz. A “Classic” kiadás nem tartalmaz vállhevedert.

A helyes választás egy távolsági utazó számára! Az erős és ellenálló motorkerékpáros táska nagy teherbírású termékekhez könnyű kezelni és gyors megnyitni. Ez a vízálló táska a hegesztett varratokkal és a kényelmes legördülő lezárással semmi nem ajánl, mindössze egy tárolóhelyet. Könnyen rögzíthető a csomagtartón, és jellemzi egy fül és eltávolítható heveder a kényelmes szállításért. Ez a csomag PD 620 és PS 490 nagy minőségű szövet egyesítésével készült. Kötelező hosszú időtartamú túrákhoz! Összetekerhető egy kicsi csomaggá a holt szezonra való tároláshoz. Két méretben elérhető.

 

További jellemzők:

 • letekerhető lezárás hevederes rögzítéssel
 • vízhatlan szegecselt fogantyú
 • állítható vállheveder pattintható kapoccsal
 • kis űrtartalom a könnyű tárolásért
 • könnyen tisztítható
 • javasolt kiegészítők: feszítőhevederek a rögzítésért (külön rendelhető)

 

 

Egyéb felszerelések:

 

  

Watersack

 

 

 

A Water Sack (víz-zsák) konstrukciója megegyezik az Ortlieb csavarós lezárású „száraztáskáinak” (dry bags) kialakításával. A hegesztett Ortlieb vízszelep az alapzaton biztosítja a víz szabályozott kiengedését. Nagyméretű gördítős zárású nyílása könnyű feltöltést enged meg. A csatos pántok segítségével a Water Sack egy faágon vagy egy kampón is lóghat. Fekete változata különösen alkalmas „szolár-zuhanyként” való használatra. A Water Sack csepp- és vízálló szövetből készül.

A Water Sack (víz-zsák) konstrukciója megegyezik az Ortlieb csavarós lezárású  „száraztáskáinak” (dry bags) kialakításával. A hegesztett Ortlieb vízszelep az alapzaton biztosítja a víz szabályozott kiengedését.  Nagyméretű gördítős zárású nyílása könnyű feltöltést enged meg. A csattos pántok segítségével a Water Sack egy faágon vagy egy kampón is lóghat. Fekete változata különösen alkalmas „szolár-zuhanyként” való használatra. A Water Sack csepp- és vízálló szövetből készül.

 

 

 További jellemzők: 

 • Hevederek felakasztáshoz
 • Kombinálható a Katadyn tisztító szűrőivel

Opcionális kiegészítők: 

 • Ortlieb shower valve (N13)
 • Ortlieb drinking tube (N43)

 

 

Shower valve

 

 

 

Ez a zuhanyozó szelep minden ORTLIEB víztartályba behelyezhető (Water Sack, Water Bag, Water Belt). Távolítsd el a porsapkát, tedd a zuhanyozó szelepre, és nyisd meg a csapot. A Water Sack köbtartalma elég egy kellemes zuhanyzáshoz. Kerti zuhanyként vagy locsolásként is használható.

Jellemzők:

 • Kis lyukak az állandó permetezésért
 • A szelep gyors nyitása és zárása
 • Nagyméretű zuhanyrózsa

 

 

Exustar Féloldali patentpedál

 

 

 

Féloldali Patentpedálok ötvözet testtel, esztergált CR-MO tengellyel, kazettás csapággyal.

 • ötvözet test
 • normál és patentcipőkhöz
 • könnyű belépő rendszer
 • használható mindkét oldalon
 • esztergált CR-MO tengely
 • kazettás csapággyal
 • fényvisszaverővel
 • német engedély számmal
 • csak 319 g/pár (fényvisszaverő nélküli súly)
 • stoplikészlettel (alkalmazható SHIMANO pedálokhoz is)
 • a pedál illeszkedik a SHIMANO stoplikhoz (nincs eredeti SHIMANO alkatrész)

 

Rainlegs eső védő

  

 

  

 Az ideális mindennapos ruházati kiegészítő, ha fúj, ha esik, ha csak fázunk mindig jól jön egy Rainlegs combvédő. Praktikusan övként felcsatolható és eső vagy rosszabb körülmények esetén kitekerhető a combunka védőként. Szél és vízálló sőt a térdén zselés betét van az ízületek megfázása ellen. Praktikus kerékpározáshoz, futáshoz, túrázáshoz, lovagláshoz.Minden ruházathoz és mérethez van megfelelő választás belőle.

Az igényesen tervezett és elkészített Rainlegs “comb esőkabát” nagyon praktikusan használható mivel öv ként fel lehet csatolni összetekert állapotban a derékra és eső , hó, jég esetén vagy csak fázás miatt a kitekert comb védőt lehet rögzíteni, fény visszaverővel is ellátott pántokkal a comb alatt átvetve. Az igényes tervezés még a térdnél zselés vastagabb ízület védő betétet is eredményezett a hidegben kerékpározók térdének óvására.

A különböző ruházatokhoz és kerékpárosokhoz különböző színekben és méretekben kapható a Rainlegs védő ruházat: szürke, fekete, fehér, farmer, military, láthatósági zöld ; XS, S, L, XL ; Extra Small, Small, Medium, Large.

 

 

Cyclaire Plus pumpa

 

 

Legkönnyebb pumpa magasnyomású felfújáshoz. 120 psi nyomás kapacitás (8,3 bar). Minden kerékpárhoz alkalmas Súlya kb. 300 gramm annyira kicsi, hogy folyamatosan velünk lehet kerékpározás közben, hiszen kérhető hozzá hord táska is. Méretei kb. 155 mm*66 mm*52 mm (max.) Minden gumiszelephez alkalmazható.

A Cyclaire kerékpár pumpák kompaktak, mégis sokkal gyorsabbak és könnyebbek, mint a hagyományos pumpák. Jobbak az alkalmazott egyedi húzó pumpálási rendszernek köszönhetően, mely lehetővé teszi, hogy egy húzásra sokkal több levegőt pumpálj a kerekekbe, mint hagyományos társaikkal. Olyan mintha lenne egy autópumpád, csak mindez 15cm-es és könnyű.
Az új Cyclaire Plus a világ leggyorsabb mini-pumpája és ideális hegyi kerékpárokhoz, országúti kerékpárokhoz, ATB-khez, gyerek biciklikhez és szabadidős biciklikhez. Könnyen felfúj minden kereket 120psi-ig, amely elegendő nyomás ezekhez a kerékpárokhoz. Ezeknek a pumpáknak sokkal nagyobb a hatásfoka, mint a hagyományos társaiknak. Ezáltal a Rapid gyorsabb pumpálást eredményez.

A Cyclaire Plus használata nagyon egyszerű és 8.3 bar nyomást tud biztosítani. A Cyclaire pumpák használata olyan egyszerű és gyors, hogy be kellett építenünk egy nyomásmérőt annak érdekében, hogy az emberek ne fújják túl a kerekeket. Ez egy magas minőségű nyomásmérő, mellyel bárhol és bármilyen körülmények között a megfelelő nyomásra pumpálhatod a kerekeidet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Indulásig hátralévő idő:
Loading...
július 2020
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Kövess a Facebookon is!